Close

27. april 2017

Vellykket nyåpning med stor optimisme!

Mange hadde tatt turen til Trysil Vask og Rens denne onsdags ettermiddagen. Vi ble ønsket velkommen av avdelingsleder Malin Skålholt Åkesson, som var tydelig stolt over det anlegget som nå står ferdig. Vi ble alle mektig imponert av effektiviteten og kapasiteten det nye anlegget nå har fått.

Konsernsjef Kjetil Svingen holdt deretter en interessant tale, hvor vi fikk høre om Trysil Vask og Rens sin historie. Fra den spede begynnelsen og videre gjennom både oppturer og nedturer. Den svarteste dagen var en septemberdag i 2003 da vaskeriet brant helt ned, noe som gjorde at de mistet alt og måtte begynne helt på bar bakke.

Se nyheten fra den gangen

Vaskeriet som deretter ble bygget har gått bra, og er altså nå ytterligere utvidet.
Det er et konkurranseutsatt marked, så store investeringene måtte til for å beholde kunder og arbeidsplasser. Det har ikke vært helt uten risiko å satse såpass mye, også tatt tidsfristene i betraktning. Gravingen startet så sent som i juli i fjor så det har gått fort.

Framtidsutsiktene til vaskeriet har aldri sett lysere ut enn akkurat nå understreket Kjetil.

Trysil-ordfører Erik Sletten var stolt av Tepas, og sa at det viktigste for Trysil er innbyggerne. Det er benyttet stort sett lokale fagfolk under byggingen av det nye vaskeriet. Dette satte ordføreren umåtelig stor pris på, da en slik gjennomføring har en positiv smitteeffekt på befolkningen. Representanter for de ulike bedriftene ble deretter honorert med roser.

Etterpå var det omvisning i mindre grupper, hvorpå de ansatte startet maskinene slik at vi fikk en gjennomgang av så å si alle prosesser i et moderne vaskeri. Servering av mat, drikke og kaffe i samvær med positive mennesker, ga nyåpningen godkjent karakter og vel så det.

Vi takker alle som tok turen innom! 🙂